Studentenpredikanten

Riekje van Osnabrugge

Riekje van Osnabrugge (1959) is sinds 1993 als halftime studentenpastor in dienst bij SPA020 (Studentenpastoraat Amsterdam) . Zij studeerde Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkte daarna eerst 10 jaar als docent Godsdienst in Hilversum. Daarnaast heeft zij een kleine aanstelling als geestelijk verzorger bij het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Zij voert haar werkzaamheden grotendeels uit binnen NEWConnective, www.newconnective.nl

“Jonge mensen zijn vaak nieuwsgierig naar het onbekende. Ik wil studenten uitdagen zichzelf en anderen in hun studietijd vragen te stellen over zin en onzin van het leven, over doel en richting van hun eigen bestaan, hun plaats als mens in de wereld. Zeker nu steeds minder studenten opgroeien met kennis van Bijbel en geloof, zie ik het als een van mijn taken om nieuwsgierigheid ook op dat terrein bij hen aan te wakkeren: het is zo’n fascinerend en veelzijdig boek! Daarnaast bied ik graag een luisterend oor aan studenten die persoonlijk hun verhaal willen doen.”

Collega ds Jessa van der Vaart is niet meer werkzaam als studentenpastor. Zij is predikante van de Oude Kerk in Amsterdam.

p/a Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam
T: 06 – 408 99 732
E: riekje@spa020.nl